BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Overmarksgården

 

Overmarksgården er en integreret institution i Tommerup. Den blev etableret i 1994 som en gårdbørnehave, og i 2014 flyttede vi ind i nye fantastiske rammer, og vores vuggestue åbnede.

Børnehuset ligger på en stor naturgrund, hvor vi blandt andet har egne dyr, skov, nyttehave, værksteder og et kæmpe orangeri på 100 m2. Både dyr og naturlivet er en stor del af vores pædagogik, som baserer sig på natur og udeliv, og vores profil er krop, kreativitet og science.

Vuggestuen har plads til 25 børn. I børnehaven er der plads til 125 børn, fordelt i  ØST, SYD og VEST.

I vuggestuen er der 2 store grupperum, og en fantastisk legeplads med plads til udefoldelse og eksperimenter. Børnene kan gå en tur på broen hen over sandkassen, lege i legehuset i "skoven", køre på scooter eller løbecykel rundt på fliserne eller hen over broen, de kan tage en tur i gyngerne eller de kan sidde på fortællerbænken og skue ud over udeområdet, hvor de store børn leger, inden de selv tør vove sig derud.

Vuggestuen og ØST, som er vores startgruppe i børnehaven, udgør et team og arbejder tæt sammen Det betyder at overgangen fra vuggestue til ØST bliver en naturlig forlængelse af vuggestuetiden. Det giver også en rolig og tryg start i børnehaven for børn, der kommer udefra, at starte i en mindre gruppe med jævnaldrende børn.

SYD og VEST udgør et andet team, og er delt i 2 grupper.  De ældste børn har i foråret et førskoleprojekt, kaldet "Byggeren", hvor vi skærper børnenes kompetencer i forhold til at skulle i skole. Det er baseret på et tæt samarbejde med Tommerup Skole, som er vores lokale skole, så overgangen mellem børnehave og skole foregår så trygt som muligt, og børnene er bekendte med skolelivet.

Vores hus er bygget, så det smyger sig ind i naturen, med store vinduespartier og udsigtssteder. Vi har mange små læringsrum både ude og inde, så vi både kan dyrke det lille fællesskab, og stadig være en del af det store fællesskab. Institutionen er bygget til børn og for børn, så vi kan udvikle livsduelige og livsglade børn.

 

Vi har mobiltelefoner i alle teams, så I kan få fat i personalet, hvis I har behov for at drøfte noget med dem, eller har en besked.

ØST: 20 52 58 43

SOLEN: 29 39 66 20

SYD: 29 39 66 05

VEST: 29 39 66 38

GÅRDEN: 23 80 46 40

 

Du finder vores nye hjemmeside på https://bh-tommerup.assens.dk